KIRJOITTAJAT

Filosofian maisteri. 30+ Kahden lapsen äiti Varkaudesta. Juoksee arkea pakoon Aucklandin kaduilla, joskus jopa maratonin. Pakenee myös kirjoihin - arjen filosofi.

Kotikokki ja -leipuri. 50+ jakaa arkensa Suomen ja Espanjan välillä. Monessa mukana, tuntee naapurinsa. Unelmana se täydellinen ruisleipä sähköuunissa.

Sabine Blomqvist
LIITOKALA ITALIASSA

Lintu vai kala? 40+, aikuisen elämänsä Firenzessä asunut yksityisyrittäjä, äiti ja moniharrastaja opiskelee elämännauttijaksi

HUHTIKUU 2013/04: KALA-ÄYRIÄISKEITTO, HALVAKAKKU

KALA-ÄYRIÄISKEITTO

KALA-ÄYRIÄISKEITTO APPELSIINILLA

A I N E K S E T

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 fenkoli
4 kypsää tomaattia
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl valkoviiniä
8 dl vettä tai hyvää kasvislientä
muutama oksa tuoretta timjamia
muutama oksa tuoretta persiljaa
1 laakerinlehti
ripaus sahramia
suolaa
mustapippuria
1 appelsiinin mehu
500 g erilaisia tuoreita kaloja ja äyriäisiä

V I I M E I S T E L Y Y N

hienonnettua persiljaa

V A L M I S T A

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi fenkoli ja kuutioi tomaatit. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää tomaattipyree ja sekoittele ½ minuutin ajan. Lisää sitten fenkoli, valkoviini, yrtit, laakerinlehti, ripaus sahramia ja hieman suolaa sekä mustapippuria. Kiehauta ja hauduta n. 10 minuuttia. Lisää sitten puhdistetut äyriäiset, kuutioidut kalat ja tomaattikuutiot. Kiehauta, lisää joukkoon appelsiinin mehu ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoile appelsiinilohkojen ja hyvän leivän kera .

Ostoslista:

  • Sipuli ( 1 )
  • Fenkoli ( 1 )
  • Tomaatti ( 4 )
  • Appelsiini ( 1 )
  • Valkosipuli
  • Tomaattipyre
  • Rypsiöljy
  • Tuore timjami
  • Tuore persilja
  • Mustapippuri, suola, sahrami
  • Laakerinlehti ( 1 )
  • Valkoviiniä ( 2 dl )
  • Kalaa + äyriäisiä ( 500 g )
  • Kasvisliemikuutio

Lataa ja tulosta resepti ja ostoslista

Halvakakku

MANSIKKKAINEN HALVATORTTU

A I N E K S E T - P O H J A

150 g Digestive-keksejä muruina
75 g voita sulatettuna

A I N E K S E T - T Ä Y T E

4 liivatelehteä
250 g tuoreita mansikoita
2 dl kuohukermaa
1 rkl sitruunamehua
1 prk (250 g) maitorahkaa
100 g halvaa
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

K O R I S T E L U
250 g tuoreita mansikoita

V A L M I S T A

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Kaada joukkoon sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala pienen tasapohjaisen irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.

Upota liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Perkaa ja paloittele täytteeseen tulevat mansikat. Vaahdota kerma. Kuumenna tilkka sitruunamehua kattilassa ja nosta liedeltä. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet mehun joukkoon. Kumoa rahka kulhoon ja vatkaa joukkoon liivate-mehuseos. Lisää murusteltu halva ja sokerit. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto ja mansikat. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.

Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Perkaa ja puolita mansikat. Koristele niillä kakun pinta. Jos käytät pohjaan gluteenittomia keksejä, niin torttu sopii myös keliaakikoille.

Ostoslista:

  • Digestive-keksit ( 150 g )
  • Voi ( 75 g )
  • Mansikoita ( 500 g )
  • Kuohukerma
  • Sitruuna
  • Maitorahka
  • Halvaa ( 100 g )
  • Sokeri
  • Vaniljasokeri
  • Liivatelehti ( 4 kpl )

Lataa ja tulosta resepti ja ostoslista

Kommentoi

Sinun pitää olla kirjautunut kommentoidaksesi.